Rooster CFH HQ

Gildenweg 2E in Blokker

CFH HQ Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
09:00 – 10:00 WOD WOD OLY WOD WOD WOD
10:00 – 11:00 WOD WOD WOD WOD WOD WOD WOD
11:00 – 12:00 WOD
12:00 – 13:00
13:00 – 14:00
14:00 – 15:00
15:00 – 16:00 CF KIDS (9-12 jaar)
16:00 – 17:00 WOD WOD CF KIDS (5-8 jaar) WOD
17:00 – 18:00 WOD WOD OLY WOD WOD
18:00 – 19:00 WOD WOD WOD STRENGTH WOD
19:00 – 20:00 WOD WOD WOD WOD OLY
20:00 – 21:00 WOD WOD WOD GYMNASTICS

Lesvormen

Een CrossFit training wordt een WOD genoemd. WOD staat voor ‘Workout Of the Day’. Door met verschillende oefeningen, combinaties of intensiteit te trainen, zijn de trainingen gevarieerd en elke keer anders. De trainingen worden begeleid door onze coaches met gecertificeerde CrossFit opleidingen.

“Constantly varied functional movements at high intensity”

CrossFit is een combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek, gecombineerd in één trainingsvorm. Los van alle gewichthef onderdelen die je bij ons tijdens de WOD’s zult tegen komen, hebben wij ook 3x per week een uur specifiek gericht op het gewichtheffen. Tijdens deze OLY uren wordt er specifiek gewerkt aan de technieken van de snatch (trekken) en de Clean & Jerk (stoten).

Net zoals gewichtheffen bestaan onze workouts ook uit verschillende gymnastische bewegingen.

Om hier naast het doen van deze bewegingen tijdens de WOD’s meer aandacht aan te geven, bieden wij 1 x per week een uur specifiek gericht op alle ‘CrossFit Gymnastics’ bewegingen aan. Hierbij kun je denken aan de handstand, lopen op je handen, ring/bar muscle up, of bijvoorbeeld de verschillende CrossFit pull-up bewegingen.

Tijdens het Strength uur zullen alle facetten van ‘Strength’ (kracht) binnen CrossFit voorbij komen. Denk hierbij aan de bewegingen van het powerliften, strongman en alle andere activiteiten welke invloed hebben op kracht, snelheid en explosiviteit.

Bij CrossFit Hoorn bieden wij de mogelijkheid om hier 1 x per week gericht op te trainen.

Naast alle bovengenoemde lesvormen kunnen onze leden ook gebruik maken van de ‘Open Gym’. Hier kan (eventueel onder begeleiding) een ieder aan een specifieke doel werken met betrekking tot het gewichtheffen of het powerliften. Onze coaches kunnen je hierbij helpen door een heel specifiek of ondersteunend trainingsschema te maken,  waarmee je dan zelfstandig aan de slag kunt gaan tijdens deze uren. Maar ook kan dit natuurlijk onder begeleiding van personal training.

Voor meer info & vragen, kun je terecht bij één van de coaches of stuur een mail naar info@crossfithoorn.nl

CrossFit Kids is gericht op kinderen vanaf 5 tot 12 jaar en heeft vooral als doel kinderen het plezier in sporten te laten ontdekken. Door middel van spelletjes in teamverband, behendigheidsspelletjes of obstakelroutes zoals apenkooien en workouts met een overdosis aan FUN, helpen we de kinderen bij het ontwikkelen van de algemene fysieke vaardigheden en verbeteren ze hun zelfvertrouwen.

Kids tussen de 9 en 12 jaar kunnen momenteel 1 x per week, op woensdagmiddag om 15.00 uur bij ons komen sporten. Voor kids tussen de 5 en 8 jaar is dit 1 x per week, op woensdagmiddag om 16.00 uur.

Tijdens de CFH Outdoor trainingen gebruiken we de vele aspecten van CrossFit voor een leuke en uitdagende outdoor training. In groepsverband werk je op een leuke manier aan je fitheid: conditie, kracht, snelheid, explosiviteit. We maken hierbij gebruik van alle elementen die we terug kunnen vinden in de natuur rondom het Julianapark en het verfrissende IJsselmeer water en voegen daar materialen aan toe zoals kettlebells, jerrycans & medicine balls. Naast het verbeteren van je algemene fitheid en je klaar te maken voor iedere fysieke uitdaging, zal dit ook effect hebben op je mentale kracht en doorzettingsvermogen.

CFH Outdoor is iedere dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur, in de periode mei t/m september, en vinden plaats in het Julianapark in Hoorn.

Op de volgende feestdagen zijn wij gesloten*:

Nieuwjaarsdag, Goede vrijdag, 1e & 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 1e & 2e Pinksterdag, Lappendag, Kerst avond, 1e & 2e Kerstdag, Oudjaarsdag

* Met uitzondering van de eventuele ‘Special WOD’s’ die wellicht gepland worden op de bovengenoemde feestdagen.