Olympisch gewichtheffen

CrossFit is een combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek, gecombineerd in één trainingsvorm. Los van alle gewichthef onderdelen die je bij ons tijdens de WOD’s zult tegen komen, hebben wij ook 3x per week een uur specifiek gericht op het gewichtheffen. Tijdens deze OLY uren wordt er specifiek gewerkt aan de technieken van de snatch (trekken) en de Clean & Jerk (stoten).

Gymnastics

Net zoals gewichtheffen bestaan onze workouts ook uit verschillende gymnastische bewegingen. Om hier naast het doen van deze bewegingen tijdens de WOD’s meer aandacht aan te geven, bieden wij 1 x per week een uur specifiek gericht op alle ‘CrossFit Gymnastics’ bewegingen aan. Hierbij kun je denken aan de handstand, lopen op je handen, ring/bar muscle up, of bijvoorbeeld de verschillende CrossFit pull-up bewegingen.

Strength

Tijdens het Strength lesuur bij CrossFit Hoorn zullen alle facetten van ‘Strength’ (kracht) binnen CrossFit voorbij komen. Denk hierbij aan de bewegingen van het powerliften, strongman en alle andere activiteiten welke invloed hebben op kracht, snelheid en explosiviteit. Bij CrossFit Hoorn bieden wij de mogelijkheid om hier 1 x per week gericht op te trainen.

CF Boxing

Tijdens de zaktrainingen kan je je lekker uitleven! Dankzij de enorme hoge intensiteit maakt een zaktraining het mogelijk om kracht, flexibiliteit en conditie in een keer te trainen. Tijdens de zaktrainingen wordt er niet gespard. Er is geen contact met mede sporters. Alle oefeningen worden uitgevoerd op de bokszak. Tijdens de training worden technieken aangeleerd, zodat je daarmee de intensiteit behoorlijk kan verhogen.

CrossFit Outdoor

Tijdens de CFH Outdoor trainingen gebruiken we de vele aspecten van CrossFit voor een leuke en uitdagende outdoor training. In groepsverband werk je op een leuke manier aan je fitheid: conditie, kracht, snelheid, explosiviteit. We maken hierbij gebruik van alle elementen die we terug kunnen vinden in de natuur rondom het Julianapark en het verfrissende IJsselmeer water en voegen daar materialen aan toe zoals jerrycans & medecine balls. Naast het verbeteren van je algemene fitheid en je klaar te maken voor iedere fysieke uitdaging, zal dit ook effect hebben op je mentale kracht en doorzettingsvermogen.

CFH Outdoor is iedere dinsdagavond van 19.30 – 20.30 uur, in de periode mei t/m september, en vindt plaats in het Julianapark in Hoorn.

Personal Training

Naast de heerlijke WOD’s,, de technische OLY & Gymnastics lesuren en het andere lesaanbod heeft CrossFit Hoorn je nog meer te bieden. Want bij CrossFit Hoorn is het ook mogelijk om nog persoonlijkere trainingsbegeleiding te krijgen. Samen met een coach van CrossFit Hoorn, kun jij onder begeleiding werken aan het behalen van je persoonlijke doelen door middel van Personal Training.