CROSSFIT KIDS & TEENS

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier vinden in sporten. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat sporten een prioriteit voor het leven blijft.

 

SPORTPROTOCOL NOC*NSF I.V.M. COVID-19 

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen. Bij CrossFit Hoorn trainen we met de kids volgens de richtlijnen van het NOC*NSF. Het is daarom belangrijk om als ouder goed op de hoogte te zijn van deze veiligheids- en hygiëneregels.

Deze regels staan beschreven in de protocollen van het NOC*NCF: https://nocnsf.nl/sportprotocol

 

Wat is CrossFit Kids?

CrossFit Kids is gericht op kinderen vanaf 5 tot 16 jaar en heeft vooral als doel kinderen het plezier in sporten te laten ontdekken. Door middel van spelletjes in teamverband, behendigheidsspelletjes of obstakelroutes zoals apenkooien en workouts met een overdosis aan FUN, helpen we de kinderen bij het ontwikkelen van de algemene fysieke vaardigheden en verbeteren ze hun zelfvertrouwen.
De lessen kunnen variëren van een half uur tot een uur. Ze zijn afwisselend en gevarieerd en aangepast op de spanningsboog van het kind. De kinderen leren spelenderwijs de basisbewegingen van CrossFit. De les bestaat vaak uit een warming up, skill (vaardigheid), workout of the day (deze wordt aangeboden in een circuit vorm) en een afsluitend spel.

CrossFit Kids bij CrossFit Hoorn

Bij CrossFit Hoorn bieden wij CrossFit Kids aan voor kinderen tussen de 5 en de 11 jaar,  en CrossFit Teens voor kinderen tussen 12 en 16 jaar.

Lichamelijke voordelen

Door het sporten krijgen de kinderen sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie, minder kans op overgewicht en een betere kijk op het leven.

 

Fysieke voordelen

CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn zoals bewegingspatronen, des te meer neurologische aansluitingen kunnen ze ontwikkelen en behouden ze deze de rest van hun leven.

 

Emotionele voordelen

CrossFit is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen.

Dit zijn allemaal vaardigheden, hoewel niet fysiek, die kinderen zullen helpen later in het leven succesvol te worden. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere atletische situaties. Er zijn ook kinderen die een hoop gewicht zijn verloren dankzij CrossFit, wat ook resulteerde in een grote verandering in het lichaamsbeeld en een grote boost in het zelfvertrouwen. Dit is vooral belangrijk in de pre-tienerjaren.

Introductie CrossFit Kids Coach

CrossFit Kids bij CrossFit Hoorn wordt gegeven door CFH Coach, Marloek van ’t Land. Sinds 2012 is zij zelf fanatiek CrossFitter en vanaf 1 februari werkt zij fulltime bij CrossFit Hoorn als Coach. Naast het geven van lessen aan volwassenen, ligt haar ambitie ook om kinderen het plezier in sporten te laten ontdekken.

Marloek is een gecertificeerd CrossFit Level 1 & 2 en CrossFit Kids Trainer.

Les grootte

De kids les bevat maximaal 10 kinderen per keer.

 

Lesrooster

  • CrossFit Kids (5 t/m 11 jaar ) is iedere woensdagmiddag van 15.00 – 15.45 uur
  • CrossFit Teens (12 t/m 16 jaar) is iedere woensdag- en vrijdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur

 

Tarieven

  • Een CrossFit Kids abonnement voor 1 x per week, kost € 35,- per maand.
  • Een CrossFit Kids abonnement voor 2 x per week, kost € 50,- per maand. (Let op: deze is alleen van toepassing voor kinderen vanaf 12 jaar die zowel op woensdagmiddag als vrijdagmiddag om 16.00 uur willen trainen).

 

Aanmelden

Wanneer kids bij CrossFit Hoorn willen komen sporten, kunnen zij worden aangemeld via onze website: www.crossfithoorn.nl

  • Ga naar naar tabblad ‘Inloggen’ of klik op de link: Aanmelden CF Kids & Teens
  • Maak vervolgens een account aan op naam van het kind.
  • Wanneer je bent ingelogd in het systeem ‘SportBit Manager’, kun je bij het tabblad ‘Abonnement’ een abonnement aanschaffen.
  • Zodra de registratie voltooid is, kan het kind worden aangemeld voor de CrossFit Kids lessen. Ga hiervoor naar het tabblad ‘Rooster’.
  • Als het kind toch niet kan komen sporten maar wel staat ingeschreven voor de les, zorg er dan voor dat het kind op tijd is afgemeld in het systeem. Wanneer je dit 4 uur vóór aanvang van de les doet, zal de credit niet worden afgeschreven.

Voor meer info & vragen, stuur een mail naar info@crossfithoorn.nl

CrossFit Kids

Woensdag van 15.00 – 15.45 uur

CrossFit Teens

Woensdag & Vrijdag van 16.00 – 17.00 uur

Tarieven

• Een CrossFit Kids abonnement voor 1 x per week € 35,- per maand.
• Een CrossFit Kids/Teens abonnement voor 2 x per week € 50,- per maand.