Wat is CrossFit?

CrossFit is de sport van Fitness, die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm, met als doel om je algemene fitheid te verbeteren en je klaar te maken voor iedere fysieke uitdaging.

Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier en onder hoge intensiteit uitgevoerd. Trainen onder hoge intensiteit is voor iedereen wat anders. Daarom zijn de workouts op ieders niveau aan te passen, waardoor CrossFit voor iedereen toegankelijk is ongeacht je conditie of leeftijd. Iedereen werkt bij ons aan hetzelfde doel: fitter worden.

Met CrossFit wordt er teruggegaan naar de basis en bestaan de oefeningen uit functionele bewegingen die lijken op bewegingen uit het dagelijkse leven zoals duwen, (op)trekken, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Hierbij maken wij o.a. gebruik van barbells, dumbells, kettlebells, touwen, een pull-up rek.

crossfit-hoorn-buiten-sporten-wat-is

Over CrossFit Hoorn

CrossFit Hoorn is de eerste officiële CrossFit Affiliate in heel West-Friesland! In 2012 hebben wij onze deuren geopend om zo onze passie met sport & gezondheid, met een ieder te delen.

Bij CrossFit Hoorn bestaan de trainingen uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen door te nemen, en uiteindelijk de WOD (Workout Of the Day). Bij ons traint iedereen met elkaar, ongeacht je huidige niveau of leeftijd. Alleen de uitvoering, het volume en/of de intensiteit wordt aangepast op ieders niveau. Zo krijgt iedereen de juiste trainingsprikkel en worden blessures tot een minimum beperkt. De resultaten van de WOD’s worden door onze members gelogd in een digitaal systeem, met als doel de progressie bij te houden.

De coaches van CrossFit Hoorn delen samen dezelfde passie, namelijk: jou fitter maken! Met persoonlijke aandacht tijdens de trainingen, en onze kennis op het gebied van alle aspecten rond training, bouwen wij samen aan een fitte en hechte ‘Community’.